Waarom Is Het Kiezen Van Een Autoverzekering Moeilijker Geworden? Kom Er Alles Over Te Weten In 2019!

beste auto verzekering

Waarom Is Het Kiezen Van Een Autoverzekering Moeilijker Geworden? Kom Er Alles Over Te Weten In 2019!

Category : Auto

Wil jij alles te weten komen over auto verzekering vergelijken in 2019? Dat is logisch want je kunt makkelijk geld besparen zonder al te veel moeite te doen. Daar moet je echter wel wat onderzoek voor doen want je hebt verschillende soorten autoverzekeringen beschikbaar. Lees snel verder om er achter te komen waar je op moet letten.

  • Aansprakelijkheid: Betaalt de schade van de andere partij als u de oorzaak van het ongeval bent. Ze betaalt niet voor je schade.
  • Gedeeltelijke dekking: Betaalt extra bij storm- en brandschade en bij ongelukken met wilde dieren, marterbeten en diefstal.
  • Volledig uitgebreid: Betaalt uw schade, ook al bent u de oorzaak van het ongeval. Het dekt ook de schade veroorzaakt door vandalisme.

1. Kiezen voor aftrekbare autoverzekering

Als u een uitgebreide verzekering heeft, moet u ook kiezen voor een eigen risico. De experts van “verzekeraars” bevelen een eigen risico aan van maximaal 150 euro in gedeeltelijke dekking en 300 euro in volledige dekking. Bestuurders moeten de schade tot dit bedrag zelf betalen.

  • Met een eigen risico van 150 euro bespaart u tussen de 10 en 30 procent, met een eigen risico van 300 euro zelfs tot 35 procent.

2. De volledige bijdrage in één keer overmaken

De gehele bijdrage in één keer overmaken in plaats van in termijnen. Dit bespaart je tussen de vijf en elf procent.

3. Het aantal jaarlijkse kilometers verminderen

Specificeer de laagst mogelijke jaarkilometrage. Als u 15.000 in plaats van 20.000 kilometer per jaar rijdt, bespaart u tussen de tien en vijftien procent. Als u meer rijdt, kunt u de kilometrage verhogen. In de meeste gevallen is een kort telefoontje naar de verzekeringsmaatschappij voldoende.

4. Het aantal bestuurders beperken

Laat slechts een beperkt aantal chauffeurs rijden. Dit bespaart u tussen de 30 en 40 procent. Maar pas op: Als u vervolgens een niet-geregistreerde persoon met uw auto laat rijden, kan dit leiden tot een nabetaling van bijdragen of zelfs een boete in geval van een schadegeval – bijvoorbeeld een half jaar of een volledige jaarbijdrage.

beste auto verzekering

5. Kiezen voor een tarief met verbintenis van de werkplaats

Aangezien verzekeraars vaak samenwerken met workshops die hen gunstige voorwaarden bieden, moet u kiezen voor een tarief met een workshopverplichting. Dit zal je tot 13 procent besparen. In geval van een schadegeval selecteert de verzekeraar de werkplaats. De enige uitzonderingen zijn normale reparaties en ongelukken buiten hun schuld.