Cruciale dingen om te controleren voordat u een auto koopt

Cruciale dingen om te controleren voordat u een auto koopt

Category : Automobile

Een auto kopen is een opwindend vooruitzicht. Vanwege afschrijvingen besluiten de meeste mensen de gebruikte autoroute te volgen. Het is dus handig om te weten waar u op moet letten voordat u die belangrijke aankoop doet.

De meeste automobilisten weten te controleren op duidelijke tekenen van schade. Bijvoorbeeld de staat van de banden, tekenen van roest en ongebruikelijk motorgeluid. En u kunt de servicegeschiedenis controleren om ervoor te zorgen dat deze regelmatig wordt onderhouden.

Maar sommige problemen met een auto kunnen moeilijk te herkennen zijn. Meer subtiele zaken, zoals het reservewiel en de staat van de airconditioning, worden vaak over het hoofd gezien.

Het is dus goed om van tevoren op de hoogte te zijn. Deze dingen kunnen een droommotor snel veranderen in een hoop voor de ongelukkige koper.

Neem iemand mee

Probeer samen te gaan met iemand die weet wat hij doet. Ze zullen problemen met de motor kunnen herkennen als je niet op de hoogte bent van dit soort dingen. Maar zelfs als u een ervaren monteur bent, is het belangrijk om iemand mee te nemen.

Waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal dingen die vrij gemakkelijk te herkennen zijn:

Controleer of de advertentiebeschrijving overeenkomt met de auto. Als ze geen kras of deuk hebben vrijgegeven, is het redelijk om korting te vragen.

Probeer altijd op een heldere dag ook potentiële auto’s in daglicht te bekijken. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat u de toestand van de auto, wratten en alles duidelijk kunt zien.

U kunt ook een kenteken check doen om meer over het schadeverleden van de auto te weten te komen. Bij www.kentekencheck.nu kunt u alle gegevens van rdw opvragen.

Nadat u het loopvlak van de hoofdbanden hebt gecontroleerd, moet u de staat van het reservewiel controleren. Vaak zit het in de kofferbak. Als het kaal of beschadigd is, onderhandel dan over een korting omdat deze moet worden vervangen.

Controleer terwijl je daar bent de bandenwisselset. Dit moet een krik en een sleutel bevatten. Sommige auto’s hebben wielbouten; als deze niet aanwezig zijn, kunt u de banden niet verwisselen.

Vergeet niet om de airconditioning, verwarming en stereo te testen. Wees niet bang om in de auto te zitten en deze volledig te onderzoeken. Het zou een warme en stille autorit kunnen betekenen als ze niet werken.

Laat je vriend alle lichten en signalen inschakelen. U kunt dan rond het voertuig lopen om te controleren of ze allemaal werken.

Het is ook de moeite waard om ze de motor zo hard mogelijk te laten draaien terwijl ze in de auto zitten. Als er blauwe of zwarte rook verschijnt, verbrandt de motor te veel olie.

Controleer de sloten. Als de auto een startblokkering heeft, gebruik dan de sleutel op afstand. Zorg ervoor dat het de auto vergrendelt zonder glitches en zorg ervoor dat elke deur en de kofferbak is vergrendeld. Test vervolgens de sleutel handmatig.